Scheidsrechters

Alle nieuwe leden (afhankelijk van je leeftijd) worden per mail uitgenodigd om het theoretisch scheidsrechter examen af te leggen. Iedereen is verplicht om te slagen voor het theoretisch examen om outdoor te mogen spelen. Meer uitleg over deze e-learning en hoe deze te volgen, kun je hier terugvinden.

Veel succes!

Hierbij nog wat extra aanvullende informatie voor onze leden vanaf U14.

De vragen in het examen zijn gewogen naar belangrijkheid. Je moet op het einde 80% behalen om geslaagd te zijn. 

Je hebt 2 examenkansen. Per examen zijn de kosten € 15,- welke worden vergoed door de club. We willen je dan ook vragen om het examen pas te maken, nadat je de spelregels goed hebt bestudeerd. Wanneer je na deze 2 examenkansen nog niet geslaagd bent, vragen wij je een mail te zoeken naar scheids@hcph.be

Heel veel succes en bij vragen horen we jullie graag!

Het bestuur 

Op basis van de communicatie rond het toekennen van scheidsrechters in het begin van september, hebben we bepaalde wijzigingen moeten aanbrengen aan de procedures. Dit omwille van veel te veel afwezige scheidsrechters op het veld: herhaaldelijk zijn toegewezen scheidsrechters niet komen opdagen voor het fluiten van jeugdthuiswedstrijden. Dit probleem werd ook besproken op de algemene vergadering van vrijdag jl. 

We hebben vanaf vandaag dan ook de procedures aangepast en deze gaan in vanaf het begin van het nieuwe seizoen. 

1. Een nieuwe aanduidingsprocedure werd opgesteld en is te bekijken op onze website op deze link

2. Volgens de beslissing van de AV werd ook het Het Huishoudelijk Reglement aangepast (zie sanctie clausule in artikel 7)

3. Bij de opmaak van de lijst zullen alle scheidsrechters een mail krijgen met de planning

4. Toegewezen scheidsrechters krijgen in het begin van iedere competitieweek een mail toegestuurd ter bevestiging van hun aanduiding

5. De wedstrijdschema op de website wordt aangepast met toevoeging van de toegewezen scheidsrechters

6. Ieder dient zelf in te staan voor vervanging, en dit dient te worden vermeld op het volgend email adres: scheids@hcph.be

7. De aanduidingsprocedure omvat ook de afhandeling van een toegewezen scheidsrechterbeurt (ingave van de resultaten)

8. Eender welke vraag omtrent de scheidsrechters toekenning kan gebeuren op bovenvermeld emailadres.

We hopen zo dat alle ploegen hun scheidsrechters zullen zien verschijnen op het gepaste uur. We willen allen dat ze er zijn voor ons, dus laten we ook zorgen dat ieder zijn toegewezen taak goed uitvoerd. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat iedereen max 2 -3 keer per jaar een wedstrijd dient te fluiten.

Met dank voor een positieve samenwerking

 

 

De start van de eerste competitiewedstrijden komt er aan.

Net als vorig jaar zal ieder lid meerdere malen per jaar aangesproken worden om wedstrijden van heren, dames en jeugd te fluiten, elk op zijn niveau en naar zijn kunnen. Leden met een scheidsrechterskaart zullen de competities fluiten waarin deze kaart verplicht is. Degenen die nog geen scheidsrechterskaart behaald hebben, fluiten wedstrijden van de allerkleinsten. 

Een overzicht van een scheidsrechtersrol tem de wintersport volgt nog. 

Voor verdere vragen mag je altijd een mail sturen naar krislantin@gmail.com

Om alvast het geheugen op te frissen vindt je hier: taken_scheidsrechter.pdf de taken van een scheidsrechter terug, evenals de spelregels bij de F-jes en de C-jongeren. 

Procedure aanstellen scheidsrechters

 

Voor thuiswedstrijden is de club verantwoordelijk om twee scheidsrechters aan te stellen. Deze aanstelling gebeurt door middel van een beurtrol, opgesteld door de scheidsrechtercommissie (te contacteren via Bart Jansen).

 

We verwachten dan ook van alle competitieleden vanaf 15 jaar dat ze een scheidsrechterskaart behalen en de opgestelde beurtrol respecteren door te fluiten. In de praktijk komt het er op neer dat iedereen elk jaar een match of drie zal moeten fluiten bij de jeugd, Dames of Heren.

 

Indien de toegewezen scheidsrechter om de één of andere redenen belet is om te fluiten tijdens zijn of haar match, zoekt deze persoon (in samenspraak met de scheidsrechtercommissie) naar een vervangende scheidsrechter.

 

De toewijzing gebeurd via de website communicatie.

 

Phoenix Hoofdsponsors
Phoenix Business Sponsors

Komende events
Spelregels 2020- 2021

Belgie: KBHB spelregels volwassenen (link)

            Spelregels tabel U14-U19 (link)

             Spelregels tabel U7-U12 (link)

Nederland:KNHB spelregels

Belgie: Indoorspelregels

HC Phoenix: Holenweg 2a Neerpelt         Mail ons