De Hockey Academy richt zich in eerste instantie op de nieuwe jonge leden van de club. En hier speelt vooral het technische aspect een groot belang: hoe een stick vasthouden, welke houding aannemen, en hoe een bal slaan en stoppen. Deze kenmerken zijn van uitermate belangrijk voor de verdere ontplooiing van de speler in de hockeysport. De Hockey Academy kenmerkt zich door zijn open karakter, wat betekent dat er gedurende het seizoen nieuwe spelers/speelsters bij kunnen komen of doorschuiven naar uiteindelijke teams (indeling hoofdzakelijk volgens leeftijd).
Deelname aan de Hockey Academy is voorbehouden aan de nieuwe leden van Phoenix of voor de jeugd die via SNS komt proeven van de hockeysport. Voor meer informatie mbt SNS, verwijzen we u door naar SNS Neerpelt. Inschrijving via Proeflessen op de website is een MUST. 
De Academy vindt plaats op woensdag van 17:30 tot 18:30. 
 
Na het behalen ven welgestelde technische criteria worden de leden ingedeeld in de uiteindelijke teams. Competitie volgt dan later als de nieuwelingen de nodige tactische elementen van het hockeyspel in de benen hebben.   
 
In overleg met de jeugdcoördinator en de trainer van de Academy, mogen nieuwe leden ook al meetrainen met hun respectievelijke teamgenoten als er al een degelijk hockey basis aanwezig is.