Nieuws
Bondsnieuws

       

We hebben het weer gedaan!

Op 12 en 13 januari 2019 organiseerden we voor de zesde keer het grootste indoortornooi van de Benelux, erkend door Sport Vlaanderen. Dit initiatief blijft elk jaar groeien en boekt steeds grotere successen. Maar liefst 682 hockeyspelers zakten af naar de hallen van Staf Cars in Overpelt om de strijd aan te gaan tegen teams uit België en Nederland. En op zaterdag deden zij dit zelfs in het donker, flitsend in blacklights, na de kampioenenhulde. Kinderen, jongeren en volwassenen genoten volop van de gezellige en sportieve hockeysfeer. En dat is nog niet alles! Want ook 72 G-hockeyers, dit zijn spelers met een beperking, uit maar liefst 3 landen, kregen de kans om hun beste hockeybeentje voor te zetten. Duitsers, Nederlanders en Belgen verbroederden samen op het hockeyveld. Deze G-hockeyers integreerden volledig met de reguliere spelers.


Na dit tornooi is het wel duidelijk: we hebben organisatietalent, bieden sportieve uitdagingen, geven kansen aan G-sporters en we dragen de gezellige hockeycultuur hoog in het vaandel!

En wat een leuk nieuwsitem op TV Limburg: Link naar nieuwsitem TV Limburg Al gezien??

Ter informatie:


alle papieren van het ziekenfonds zijn of retour op de post gedaan of binnengebracht bij het desbetreffende ziekenfonds.
Helaas heeft dat dit jaar langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent.

Onze excuses hiervoor.

Phoenix Secretariaat
E-mail: secretariaat@hcph.be

Let op:

Helaas zijn er GEEN indoortrainingen op:
12 januari 2019 (Grote Heide), ivm indoor tornooi
16 januari 2019 (Dommelhof), ivm zaal niet beschikbaar
6 februari 2019 (Dommelfhof), ivm zaal niet beschikbaar

Ter compensatie hebben we op 9 februari 2019 de zaal geboekt. De trainingstijden zijn nog niet bekend. Deze volgen spoedig.

Het jeugdbestuur

Dat vele handjes het vooral héél gezellig kunnen maken dat weten we ondertussen. We zijn blij dat er reeds heel wat stickey members zijn die ons graag willen meehelpen om deze 2 dagen (12 en 13 januari) succesvol te laten verlopen.

Toch zijn we nog altijd op zoek. Misschien iets voor jou?

Een paar uur achter de toog, in de keuken, of langs het veld ter ondersteuning van bijvoorbeeld de Blacklight wedstrijden. Je gaat niets missen van de gezelligheid aangezien alles geïntegreerd is. Verder ben je vrij om zelf een moment te kiezen en te bepalen wat je graag zou willen doen. Om het organisatorisch in goede banen te leiden willen we jullie vragen om je in te schrijven via onderstaande link en als Stickey Member je wensen kenbaar te maken. 

Stickey Members   

Wij kijken uit naar een mooi indoortornooi volgende week!

Fijn weekend toegewenst!

Het indoor organisatie comité

Graag nodigen wij de jeugdleden van de C, B en A-teams uit voor 1 van de 2 bijeenkomsten over spelregels tbv het scheidsrechteren. Wij organiseren deze avonden, zodat je een goede basis hebt om wedstrijden te scheidsen.

Je wordt daarom een van deze 2 avonden verwacht:

Woensdag 9 januari 19.30-21.30 uur

Woensdag 16 januari 19.30-21.30 uur

Ook je ouder(s) zijn van harte welkom!

Graag inschrijven voor 1 van deze avonden, via de website: Inschrijving spelregeluitleg tbv scheidsrechteren

NB: andere geinteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom! Spelregeluitleg zal gebaseerd zijn op spelregels vanaf de D-teams. Vandaar zijn deze avonden met name interessant vanaf de C-leeftijd.

De tijden van de indoortrainingen, voor degene die zich hiervoor hebben ingeschreven, zijn als volgt:

Woensdag    
Team Tijd Trainer(s)
MD2+MD1 13:00-13:15 (balken leggen)  
MD2 13:15-14:10 Charlotte, Babs
MD1 13:15-14:10 Kim, Cedric
MC2 14:10-15:05 Babs
MC1 14:10-15:05 Cedric, Kim
JD1 15:05-16:00 Babs
JB1 16:00-16:55 Romy, Babs
MB2 16:00-16:55 Romy, Babs
     
Zaterdag    
Team Tijd  
G 09:00-10:00  
Funkey + F 10:00-11:00 Romy,Babs, Floor
ME6 11:00-12:00 Romy, Maxine, Rune, Manou, Charlotte
MB1 12:00-13:00 Romy
JE6 13:00-14:00 Ivan, Cock, Luca
ME8

14:00-15:00

Luca

De komende weken zal er tijdens het trainen gefilmd gaan worden om een promotiefilm te maken van onze mooie club. Indien je als (jeugd)lid niet in beeld wenst te komen, kan dit aangegeven worden tijdens het filmen. Er zullen met name overzichtsbeelden gemaakt worden, die een indruk geven van de trainingen.

Indien u als ouder van een jeugdlid wenst kenbaar te maken dat uw kind niet gefilmd mag worden, willen wij vragen dit kenbaar te maken door een mail te sturen naar info@hcph.be.

 

De facturen voor het nieuwe seizoen werden vandaag verstuurd via email. Het email adres dat in Twizzit staat opgenomen wordt hiervoor gebruikt. Mocht dit niet up to date zijn, is dit geen excuus voor het niet tijdig betalen van de lidgelden. Conform het huishoudelijk reglement, kunnen enkel de leden die tijdig betaald hebben deel nemen aan de competitie.  

Mocht u geen factuur hebben ontvangen, kunt u deze steeds raadplegen door aan te loggen op Twizzit via onze website (My Phoenix).  Mocht u nog geen login hebben, kunt u dat aanmaken via deze zelde link. Een document staat ook op de website met meer uitleg hieromtrent. 

U kunt zelf ook uw emailadres aanpassen indien nodig door uw account te beheren via dezelfde Twizzit link. Mocht u meer vragen hebben omtrent de factuur, dan kunt u het secretariaat bereiken via volgend emailadres: secretariaat@hcph.be

Met dank, en we wensen u een heel sportief seizoen toe.

Het bestuur

Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden. Het doel Funkey ligt in de naam zelf: FUN in goed bewegen is de KEY. Het gaat dus om méér dan hockey!

Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Voor deze leeftijdscategorie wordt nog geen hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey. Hiermee wil Phoenix bijdragen aan de motorische vorming van onze jongste generatie, zodat ze op een leuke en veilige manier leren omgaan met sportief bewegen.

 

In de wintermaanden wordt er indoor getraind op zaterdag. Vanaf het voorjaar trainen ze op woensdagnamiddag.

 

 

Voorwaarden:

  • Voor kinderen tussen 4 en 5 jaar.
  • Ze hoeven geen lid te zijn van de club. Inschrijven voor een les gebeurt ter plaatste op zaterdagochtend van 10.00-11.00u in de sporthal van de Grote Heide. Dit tijdens het winterseizoen. Juiste tijden voor het voorjaar worden later gecommuniceerd.
  • Kostprijs is €3 per beurt. 
  • Sportkledij, sportschoenen en drinken (de rest is aanwezig).
  • De kinderen zijn verzekerd.

Bij interesse graag een mailtje naar info@hcph.be dan houden we U op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Funkey hockey wordt in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst van Neerpelt georganiseerd.

Phoenix Hoofdsponsors
Phoenix Business Sponsors
Komende events
Wie is jarig?
16/01
Joris van der Zanden
17/01
Gwen Rigtering
17/01
Sanne Claes
17/01
Sterre Calle
18/01
kirsten winters
18/01
Dani Jansen
18/01
Dirk Mertens
19/01
Maxime Schuurmans
21/01
Charlotte Van Gompel
21/01
Marieke Gondrie

Spelregels 2018 - 2019
Phoenix Infobrochure

Phoenix Post

 

Phoenix You Tube kanaal

Recente foto's
HC Phoenix: Holenweg 2a Neerpelt         Mail ons