De corona maatregelen bieden terug de mogelijkheid om de trainingen te hervatten voor onze jongere leden (geboortejaar 2008 of later). Concreet betekent dit, na intern overleg tussen het dagelijks bestuur en TC, dat vanaf maandag 16 november de trainingen weer gaan starten voor alle teams t/m U14. Deze staan terug gepland op de tijdstippen die voorheen van toepassing waren. Zie trainingsschema. De trainingen zullen gegeven worden door eigen trainers. 

Helaas kunnen de trainingen, voor alle andere teams vanaf U16 of hoger, nog niet doorgaan (ook voor trim en G-hockey).

In aansluiting op het Overlegcomité van vrijdag 31 oktober hebben de Bestuursorganen van de KBHB, de VHL en de LFH de volgende beslissingen genomen:

OPSCHORTING VAN DE KAMPIOENSCHAPPEN:

  • Alle wedstrijden, met uitzondering van de Eredivisie, zijn opgeschort tot 31 december 2020. Ook de wedstrijden voor jeugd onder de 12 jaar worden opgeschort, zoals eerder gecommuniceerd op 28/10 ;
  • Anderzijds mogen trainingen voor jeugd onder de 12 jaar en stages voor hen + kinderen geboren in 2008 worden georganiseerd;

 

HERSTART :

  • De Bond hoopt dat de jeugdkampioenschappen, Masters, Junior Masters, Dames en Mineurs kunnen herstarten in het weekend van 9 en 10 januari 2021;
  • Opgelet! Deze herstart-scenario's zijn afhankelijk van een versoepeling van de huidige maatregelen, waardoor ook de herstart van de trainingen voor iedereen vanaf 1 januari 2021 toegelaten zou zijn.

Het doel is om uiterlijk begin februari de laatste drie of vier wedstrijden van de eerste ronde in de jeugdcategorieën te hebben gespeeld, zodat de tweede ronde zo snel mogelijk kan worden geherprogrammeerd. Zoals oorspronkelijk gepland, zou de tweede ronde na de krokusvakantie moeten aanvangen.

Het spreekt voor zich dat de bovenvermelde pistes een scenario zijn voor een herstart in het geval dat de gezondheidssituatie dit toelaat, iets waar we allemaal op hopen.

Zorg in de tussentijd voor jezelf, je naasten en stay safe!